Chiromatika 2

Typológia rúk podľa chiromantov - vykladačov z rúk

Zo stisku ruky môžete odvodiť i charakter.

Pevná alebo mäkká ruka

Ak je ruka sama osebe pevná, znamená to, že človek má pevné zásady a pravdepodobne mu môžete veriť.

Na ľudí s mäkkými rukami ako cestíčko sa radšej nespoliehajte. K ich charakterovým vlastnostiam patrí okrem nespoľahlivosti a nestálosti tiež istá vypočítavosť.

Široká alebo úzka ruka

Ak vidíte, že ruka vášho náprotivku je širšia ako vaša, môžete si byť istá, že pred sebou máte niekoho, kto kontakt s vami bude brať ako boj "kto z koho".

Ľudia so širokými rukami radi súťažia v prípade konfliktu urobia všetko, aby vás zničili. Preto takéto ruky často nájdete u vrcholových športovcov.

Nápadne veľké ruky značia sebectvo.

Nápadné kĺby

Ďalšia vec, ktorú si môžete si všimnúť, je veľkosť kĺbov.

Výrazné kĺby na ruke majú jedinci, ktorí o všetkom radi dlho premýšľajú. Majú dobrú pamäť a chladnú logiku. Idú za cieľom bez ohľadu na okolnosti a majú hlad po informáciách.

Ak je však nejaký kĺb veľmi výrazný zatiaľ čo druhý menej, znamená to, že človek má vo svojom živote trochu neporiadok. A naopak kĺby "ako podľa pravítka", kedy sú všetky rovnako veľké, predstavujú človeka, ktorý má vo svojom živote všetko pekne zrovnané.

Dlhé prsty

Hovorí sa, že zlodejské prsty sú dlhé, ale podľa chiromantie je to presne naopak. 

Čím sú prsty dlhšie, tým je človek pomalší a rozvážnejší, nie je prchký, aj pri vážnych situáciách dokáže dostatočne pokoj.

Ľudia s dlhými prstami bývajú veľmi noblesní a rozhodne nie sú zlodeji.

Krátke prsty

Čím má človek prsty kratšie, tým je šikovnejší, zručnejší a rýchlejší.

Ľudia s krátkymi prstami sú rodení "hadimrškovia".

(Podľa Věry Keilovej)

 

Iná charakteristika (podľa Anny Koškinovej)

Mäkké a tvrdé ruky

Ruka vždy odráža všeobecný vnútorný svet človeka.

Bucľatá, mäsitá ruka vám povie, že jej majiteľ nemá sklon odopierať si radosti života. Do svojho životného štýlu prináša všetko, čo mu môže priniesť potešenie. Toto je milovník všetkého zbytočného.

Naopak, muž s pevnou rukou je pripravený vzdať sa pokušení kvôli niečomu, čo je v jeho súradnicovom systéme dôležitejšie. Táto osoba je silná, asketická, vytrvalá. 

Ruka nemusí byť tvrdá ani mäkká, ale pružná. Často sú títo ľudia energickí a nepokojní.


Textúra pokožky

Pokožka na chrbte ruky dokáže o človeku veľa vypovedať, dá predstavu o tom, aký je typický spôsob reakcie človeka, aká je miera jeho citlivosti.

 (Charakteristiky „jemný“ a „hrubý“ vznikli z nejakého dôvodu.)

Príliš jemná, hodvábna pokožka naznačuje, že jej majiteľ reaguje rýchlo a dojmy z toho, čo sa deje, sa pevne "vtlačia" do jeho psychiky. 

Je veľmi pozorný a aktívne sa zaujíma o všetko, čo súvisí s kultúrou.

Príliš hladká, „detská“ pokožka svedčí o veľkej citlivosti. Estetika života má pre takéhoto človeka veľký význam. Je nepravdepodobné, že si vyberie hrubú prácu spojenú s fyzickým stresom. Často ich možno nájsť v profesiách, kde sa vyžaduje náročný vkus (kozmetický priemysel, šperky, interiérový dizajn, dizajn a ďalšie).

Človek s hladkou pokožkou oceňuje pohodlie, krásne, drahé veci, rafinovanú kuchyňu. Zručne využíva svoju pozoruhodnú vynaliezavosť, aby mu toto všetko sprístupnil. To platí najmä pre ženy. Príjemná textúra rúk je zvyčajne charakteristická pre tých, ktorí sa vysoko cenia a vždy si pamätajú: "Zaslúžim si to."

Textúra pokožky vám pomôže vyhodnotiť najlepšie aktivity pre konkrétnu osobu. 

Ak hovoríme o človeku s hladkou pokožkou, potom sú títo ľudia väčšinou neaktívni. 

Sú to výnimoční domáci, najradšej pracujú a relaxujú vo svojich rodných múroch.

Ruku, drsnú od prírody, spoznáte podľa veľkých kožných pórov.

 Zvyčajne sú viditeľnejšie na chrbte ruky.

Tvrdá pokožka - ľudia energickí a vytrvalí pri dosahovaní svojich cieľov.

Pevná pokožka svedčí o silnej povahe svojho majiteľa. Takýto človek úplne zanedbáva ťažké prejavy počasia a spravidla má dobrý zdravotný stav. Nevyberie si povolanie, ktoré ho bude zaväzovať sedieť v kancelárii, papierovačka nie je pre nich.

Chcel by skôr prácu vonku, možno v oblasti poľnohospodárstva.

Tvrdý človek má dobrú chuť do jedla a dobrý zdravotný stav.

Dokonca aj raz na nemocničnom lôžku rýchlo získa svoju bývalú fyzickú formu.

Jeho vkus a potreby sa nevyznačujú rozmanitosťou a náročnosťou. 

O takýchto ľuďoch sa hovorí: „má hrubú kožu“.

Elastická štruktúra pokožky sa nachádza na rukách ľudí so syntetickými sklonmi. Vyznačujú sa rovnováhou fyzických a intelektuálnych sklonov.

Človek, ktorého možno popísať príliš drsného, je vždy fyzicky aktívny, má tiež dosť vysoký mentálny potenciál.

„Odolný“ človek oceňuje radosť z komunikácie, rád spolupracuje a dosahuje výsledky spolu s inými ľuďmi – to ho inšpiruje!

Farba kože

Farba kože na rukách je tiež dosť informatívna z hľadiska fyziologického aj psychologického. Svetlá je zvyčajne spojená so snívaním, introspekciou a kreativitou. Čím viac emócií, tým jasnejšia pleť.

Súcitní ľudia majú zvyčajne ružové dlane. Ak sú červené, potom je človek plný výrazu, je agresívny a hrubý. Veľmi rýchlo sa dostáva do vzrušeného stavu a je schopný impulzívnych činov.

 Ochlpenie rúk

Ak na chrbtovej strane mužskej ruky vidíte bohaté ochlpenie a chlpy sú zároveň hrubé, demonštruje to silné zvieracie inštinkty. Fyzické potreby tohto človeka sú veľké a iba ich úplné uspokojenie ho môže urobiť šťastným. 

Tento subjekt má veľkú vitalitu a miluje všetky fyzické aspekty života. 

V jedle aj v sexuálnych vzťahoch má ďaleko od rafinovanosti.

V láske je žiarlivý, často temperamentný, agresívny a ľahko sa môže pohádať. Fyzická sila a vytrvalosť ho predurčujú na tvrdú prácu, navyše sa dlho zaobíde bez odpočinku. Keď nastanú mimoriadne situácie, prepadne rozumne rozhodnuté a len hľadá ako tiger klietke.

Ruka so stredným ochlpením

Mužská ruka s miernym vlasovým porastom hovorí o mužnosti, energii. Takáto osoba sa v prípade potreby podriaďuje požiadavkám disciplíny. V milostnom je schopný nepokračovať v dobývaní žien, ale hrať hru, flirtovať, v jedle dokáže oceniť vzťah chuťovú paletu dobrého jedla alebo vína.

Existuje rovnováha medzi jeho schopnosťou fyzickej práce, zodpovednosťou a treba robiť rozhodnutia. Na riešenie mimoriadnych situácií takýto človek priťahuje svoje intelektuálne zdroje.

Ruka s minimálnym ochlpením

Príliš riedke vlasy a málo vlasov na mužskej ruke je zlým znamením. Hovorí o nedostatku mužskej energie a sklone k zbabelosti, slabosti. Často sa ukáže ako nespoľahlivý partner. Je ľahké ho ovplyvňovať, vyvíjať sa nový tlak, pretože nie je istý ani svojimi schopnosťami, ani správnosťou prijatých rozhodnutí.

Chýba mu nielen fyzická sila, ale aj sebaúcta, ako aj vytrvalosť pri dosahovaní cieľov.

Často sa jednoducho vyhýba zodpovednosti a je prefíkaný.


 Podanie ruky a chiromantia

Najprv sa bližšie pozrite, či má osoba prsty na ruke zovreté alebo mierne od seba. Ten, kto ich tlačí tesne k sebe, je zvyčajne opatrný, nie príliš sebavedomý... atď...

Asi už chápete, že poznanie z dávnoveku sa nejako prejavuje aj na čítaní neverbálnej komunikácie - napríklad, téma "podanie ruky"  má v chiromatike i v neverbálnej komunikácii niečo schodné.

Podaniu ruky sa budem venovať zvlášť.


Chirológia – chiromatika (čítanie z vonkajšej strany rúk, vzhľadu, pokožky, tvaru dlaní a prstov, čítanie z nechtov...) a chiromantia (čítanie z čiar na rukách)  je veľmi rozsiahla téma, čo sa informácií týka. Nie som odborníčka, mám  však pre vás pár informácií. 

Sledujte blog.

Ako iste chápete, osobnostné vlastnosti človeka a ochlpenie, mäkkosť či hrubosť pokožky nemusia vôbec spolu súvisieť.

Či prijmete informácie na vieru alebo nie, to už je na vás.


Súste sa pozrieť na tieto známe ruky Majstra Michelangela zo Sixtínskej kaplnky a identifikovať, akí sú / boli  ich majitelia.

michelangelo-creation-of-adam-sistine-chapel-creation-of-adam-1662958620-924x600-1-300x195jpg

Zdroj obrázka: 

https://holyspiritchurch.us/respectlife/michelangelo-creation-of-adam-sistine-chapel-creation-of-ada...