Vyskúšajte

Sľúbila som vám test päste. 

Je to rýchly test. Nepremýšľajte. Len zatnite päsť.

1.

Pri zatínaní päste neskrývate palec dovnútra, ale držíte ho vonku.

Ak zatnete päsť týmto spôsobom, potom rýchly test osobnosti hovorí, že ste veľmi milý a sympatický človek, zvyčajne pôsobíte energicky a prejavujete zmysel pre humor v každej situácii.

Často sa však ukáže, že viac hovoríte ako robíte. Nie vždy dodržíte slovo. 

I keď ste veľmi pracovitá osoba a máte aj skryté vodcovské ambície.

Radi sa však vnímate ako ochrancovia ostatných. Snažíte sa chrániť a upokojovať ostatných, aj keď ste vnútorne neistý. 

A preto bývate mäkkým a sugestívnym.

 2.

Palcom si prekrývate ostatné prsty.

Konáte trochu asertívne, impulzívne a zdanlivo bezohľadne. Aj arogantne a často sa pre príliš veľké sebavedomie dostávate do konfliktu. 

Zvyčajne sú takéto črty charakteristické pre extrovertných cholerických ľudí. Okrem pozitívnych vlastností sa povaha takýchto ľudí vyznačuje aj žiarlivosťou, podráždenosťou a nedostatkom sebakritiky. Tento typ ľudí veľmi túži po chvále a pozornosti. Nebojí sa ísť vlastnou cestou ani hovoriť iným nepríjemnú pravdu. 

Nemajú veľa priateľov – vedia totiž povedať nie a chrániť si svoje osobné hranice, ako sa len dá. 

Z tohto dôvodu sú však takíto ľudia príliš podozrievaví - a vôbec nevedia, ako pracovať v tíme. 

Ak si človek zakryje všetky prsty palcom, naznačuje to jeho impulzívny a nepreniknuteľný charakter. Možno je to charizmatický človek, vzor pre ostatných. Zároveň sa takíto ľudia ľahko menia, sú pripravení odvážne napredovať a prevziať zodpovednosť.

3.

Palec schováte za ohnuté prsty.

Rýchly test hovorí, že ste hanblivý a neistý sám sebou, často dávate viesť a skromne sa vzdávate. Máte sklon potláčať svoje pocity, nedokážete sa otvoriť aj keď zažívate mnoho emocionálnych situácií. Napriek prílišnej skromnosti však dokážete dokonale vidieť podstatu vecí. Ale nemáte vnútorné jadro na to, aby ste vyhlásili, čo ste videli, alebo aby ste sa postavili za svoje práva.

Každému odpúšťate a vždy s námahou dokážete svoje právo, často sa hráte na obeť alebo Matku Terezu. Ľudia vás často využívajú. 

Takíto ľudia sú dobrí, premýšľajúci a spoločnosť často ani nevyhľadávajú. 

Nie sú pripravení pustiť do svojho sveta prvých ľudí. Sú to typickí samotári. 

Ale zároveň sú ľudia vnútorne veľmi silní.

Cítia sa dobre v úzkom rodinnom kruhu, sú verní svojmu partnerovi a niekoľkým starostlivo vybraným priateľom.tri pastejpg

A ... neberte to príliš vážne